Den venezuelanska oppositionsledaren Maria Corina Machado vinkar till anhängare efter att hon stoppades av landets valmyndighet från att registrera sig som kandidat till de planerade parlamentsvalen i december. Foto: TT

Stopp för oppositionell i Venezuela

Publicerad

Den venezuelanska oppositionspolitikern Maria Corina Machado stoppades på måndagen av landets valmyndighet från att registrera sig som kandidat till de planerade parlamentsvalen i december.

Machado var en av ledarna under förra årets stora protester mot president Nicolás Maduro, och redan förra månaden fick hon och en annan oppositionspolitiker besked om att de förbjuds att inneha något offentligt ämbete under ett år.

– Regimen har tagit ytterligare ett steg i sitt angrepp mot mig, konstaterade Machado efter att hennes ansökan fått avslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.