Katy Perry hälsade på hos Mimmi och Musse för ett år sedan då det fortfarande var tillåtet med selfiepinnar. Foto: TT

Stopp för selfiepinnar hemma hos Musse

Publicerad

Nu är det stopp för selfie-pinnar på Disney World i Florida.

Från och med tisdagen 30 juni är de populära fotopinnarna förbjudna på nöjesfältet.

De utfällbara pinnarna har blivit omåttligt populära bland turister i USA. Istället för att be andra om hjälp med att ta bilder vid turiststråken är det många som nu reder sig på egen hand.

Men från och med tisdag är det alltså stopp för det på Disney World, då är det istället långa armar som krävs för att kunna ta en bra selfie.

Droppen som fick bägaren att rinna över var en händelse förra veckan då en besökare fällde ut sin pinne mitt under ett åk i berg- och dalbanan trots att det redan sedan tidigare funnits förbud mot pinnarna i åkattraktionerna.

”Stort säkerhetsproblem”

”Vi strävar efter att erbjuda en bra upplevelse för hela familjen och oturligt nog har selfiepinnar växt till ett stort säkerhetsproblem både för våra gäster och anställda”, säger en talesperson för Disney i ett uttalande.

Det är inte bara Disney World som har infört ett förbud mot pinnarna här i USA. Bland annat har Metropolitan Museum i New York och hästkapplöpningen Kentucky Derby satt stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.