Den jättelika kranen rasade ned på gatan i området Tribeca, på Manhattan i New York. Foto: Twitter / Kevin V Smith /@FDNY

Stor byggkran föll ihop i centrala New York – minst en död

Uppdaterad
Publicerad

En person har omkommit, och minst 15 skadats, efter att en stor byggnadskran fallit ned på gatan i Tribeca, på nedre Manhattan i centrala New York. Flera vittnen har lagt ut bilder på Twitter som visar hur den jättelika röda kranen landat rakt på bilar och blockerar trafiken.

Det var vid 8.30 på morgonen, lokal tid, som kranen rasade ned på gatan i området TriBeCa, i New York. Tidningen New York Daily News skrev först att två personer skadats svårt, kort därefter bekräftade räddningstjänst för tidningen att den ena personen omkommit – den andra är livshotande skadad.

Enligt New York Times har minst 15 personer skadats i samband med olyckan, men uppgifterna är osäkra om siffran kan komma att stiga, enligt källor till tidningen.

Oklart varför den rasade

Förutom räddningstjänsten finns flera ambulanser på platsen, och bilder som personer lagt ut på twitter visar bilar som krossats av kranen som föll rakt ned på gatan. En bild visar hur fordonet, som höll upp den stora röda kranen, har vänts upp och ned på gatan.

Det ska också ha kommit uppgifter om att en stor rivningskula ska ha tappat fästet från kranen och dundrat rakt genom taket på en byggnad.

Det är i nuläget oklart varför kranen kollapsat på gatan där den var utställd för någon form av arbete. Det företag pekas ut som ägare till kranen har, enligt New York Daily News, inga kommentarer till händelsen – de vill heller inte svara på om kranen användes för något arbete när den rasade på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.