Stort område avspärrat i Oslo efter bomblarm

Uppdaterad
Publicerad

Det bombliknande föremål som hittades i Grønland i Oslo har oskadliggjorts, meddelar polisen.

En misstänkt man förhörs av polisen om händelsen.

Ett stort område i Oslo spärrades av under lördagskvällen efter att den misstänkta bomben hittats. Bombgruppen kallades till platsen och kunde genomföra en kontrollerad sprängning av föremålet.

– Smällen lät högre än utrustningen som bombgruppen använde, så det tyder på att det var något som exploderade där borta, sade insatsledaren Svein Arild Jørundland under natten.

Under natten togs de yttre avspärrningarna bort och polisen arbetar med att röja upp i området efter sprängningen.

Den misstänkte mannen hittades av en polispatrull under lördagskvällen och uppträdde på ett sätt som gjorde poliserna misstänksamma. Han bar då på det misstänkta föremålet.

– Vi misstänker att det är en konstruktion som var tänkt att utlösas, men samtidigt kan det verka som att det är ett föremål som inte har stor skadepotential, säger Marita Aune vid polisen, till Nettavisen.

Polisen arbetar vidare med att utreda effekten av sprängningen innan alla avspärrningar kan tas bort i området. Det finns ingen information om hur lång tid det kommer att ta.

Förutom den misstänkte mannen förhörs också vittnen på polisstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.