Strejk slår ut tysk flygtrafik – 87000 drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 900 turer – eller mer än hälften av Lufthansas alla avgångar till och från tyska flygplatser – ställs in i morgon till följd av en flygplatsstrejk. Också många flygningar till och från Sverige ställs in och försenas.

– Det kommer att få ganska stor påverkan på trafiken på Tyskland, men vi har svårt att säga just nu hur många flygningar som kommer att ställas in, säger Ulf Wallin, presschef på statliga flygplatsbolaget Swedavia.

87.000 påverkas

Nära 900 turer – eller mer än hälften av Lufthansas alla avgångar till och från tyska flygplatser – ställs in till följd av flygplatsstrejken. Det är servicefacket Verdi som under en viss del av dagen tar ut flygplatspersonal i strejk. Runt 87.000 av Lufthansas passagerare drabbas, enligt flygbolaget.

Flygningar till Berlin och München

För svensk del har Arlanda och Landvetter flygningar med SAS, Lufthansa, German Wings och Air Berlin till och från Frankfurt, Düsseldorf, München och Köln. Det rör sig om 27 tur- och returresor, alltså totalt 54 flygrörelser. Flera av dessa har redan ställts in eller satts till andra avgångs- och ankomsttider.

– Vi uppmanar alla passagerare att kontakta sitt flygbolag och att kontrollera vår hemsida, säger Ulf Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.