Räddningsarbete utanför tunnelbanestationen Maelbeek som utsattes för en självmordsattack i dag. Foto: TT

Svensk allvarligt skadad i terrorattack i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna i 40-årsåldern är allvarligt skadad efter terrorattacken mot tunnelbanan i Bryssel.

Kvinnans syster säger att de fick reda på att hon var skadad genom kvinnans vänner. Men de vet inte så mycket om hennes skador.

– Vi är på helspänn och behöver få veta mer, säger hon till NSD.

Under dagen har kvinnans familj varit i kontakt med UD för att få mer information om vad som har hänt.

– Men de visste ingenting. Vi är så oroliga.

Terrorn i Bryssel

Kvinnan skadades i självmordsattacken i tunnelbanan, vid stationen Maelbeek, i centrala Bryssel. Enligt systern hade hon undvikit att åka tunnelbana i flera månader efter terrorattackerna i Paris.

Enligt UD är det sammanlagt tre svenskar som har skadats i terrordåden i Bryssel. Förutom kvinnan i 40-årsåldern är två män lindrigt skadade. En av dem befinner sig på sjukhus.

Männen lindrigt skadade

Expressen har talat med de två männen. De befann sig vid incheckningen på flygplatsen Zaventem och blåstes ned för en rulltrappa av explosionen.

– Om vi hade befunnit oss tio meter längre fram så hade vi inte kunnat ha det här samtalet, säger en av männen till Expressen.

Eftersom de båda befann sig nära explosionen träffades de av splittret från bomben. De togs om hand av sjukvårdspersonal och kunde lämna platsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet