Foto: SVT

Svenska Nellie: Jag har sedlar i skorna och bh:n

Uppdaterad
Publicerad

Bristen på euro i Grekland gör att svenska turister laddar med stora summor pengar när de ger sig av på semester. ”Jag har sedlar i mina skor” säger Nellie Norberg, när SVT:s utsända träffar henne på Atens flygplats.

Trots att Grekland står inför en förvärrad kris då euron kanske kommer att överges som valuta, räds inte de svenska turisterna landet.

– Vi får ta det som det kommer. Hoppas båtarna går åtminstone, säger Klara Reimer som med sin kompis Nellie Norberg är på väg ut på en båtluff bland de grekiska öarna.

Svårt att ta ut pengar

Något som svenska turister nu också måste tänka på är svårigheterna att ta ut pengar. Från officiellt håll sägs att internationella bankkort fortfarande ska fungera i uttagsautomaterna. Restriktionen på 60 euro gäller för grekiska bankkort. Men frågan är hur länge turister kan ta ut pengar.

– Vi har tagit ut mycket pengar. Det känns lite obehagligt att gå runt med det, säker Klara Reimer.

Nellie och Klara är inte ensamma om att gå runt med mycket pengar på sig. Flera av de svenskar vi har träffat har tvingats ta ut stora summor. Och ett stort problem är hur man ska bära dem.

– Jag har både sedlar i mina skor och i min bh, säger Nellie Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.