Svenska skjuten på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig svensk kvinna har skjutits i huvudet vid en demonstration på Västbanken, skriver Aftonbladet och Expressen. Kulan ska ha varit en gummiklädd stålkula.

– Jag är helt okej. Det blödde mycket, men kulan gick aldrig igenom skallbenet, säger hon till Aftonbladet.

Kvinnan, som kommer från Stockholm, befinner sig i byn Kufr Qaddum genom organisationen International Solidarity Movement.

Hon säger at skottet avlossades av israelisk militär under en demostration. Redan innan den startade ska militären ha försökt stoppa den.

Enligt kvinnan befann hon sig i utkanten av demonstrationen när hon träffades i bakhuvudet. Demonstrationer hålls varje vecka i byn mot att militären stängt av en väg som förbinder den med närmaste större stad. Den återkommande demonstrationen i byn var extra stor, eftersom den sammanföll med den årliga protestaktionen Palestinian Prisoners Day.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.