Foto: TT

Svenske Baran: ”Det är tomt på gatorna”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Baran Zeydan bor i närheten av platsen i Ankara där en bomb i kväll exploderade. – Jag kände och hörde smällen, berättar han för SVT Nyheter.

Baran Zeydan, som annars bor i Solna, är i Ankara med sin fru och sina två små barn. De bor ungefär två kilometer från platsen där ett blodigt sprängdåd inträffade i kväll.

Varit med om flera dåd

När bilbomben smällde var Baran hemma i familjens bostad. Han förstod direkt vad som hände.

Terrordåd i Ankara februari 2016

– Jag upplevde samma sak i höstas. Så jag tänkte att det här måste vara samma sak.

Det var i oktober som Ankara skakades av ett blodigt självmordsdåd där över 100 människor dog. Två självmordsbombare attackerade då en folkmassa med fredsaktivister.

– Det är egentligen en trygg huvudstad, men efter i höstas började man undvika centrala platser och blev mer försiktig. Alla gjorde det, men sedan glömmer man snabbt och börjar leva som vanligt. Vi får se hur det blir efter det här.

”Det enda man hör är siréner”

Efter explosionen är gatorna tomma och tysta berättar Baran.

– Alla är inomhus just nu. Folk har dragit sig tillbaka och det är tomt på gatorna. Det är tyst, det enda man hör är siréner.

Barans fru arbetar just nu i Turkiet och tanken är att de ska stanna några månader till. Men kvällens händelse har fått familjen att tvivla.

– Man tänker ju på barnen. Vi får avvakta lite och sedan ta ett beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Ankara februari 2016

Mer i ämnet