Foto: TT

Tåg med flyktingar framme i Wien

Uppdaterad
Publicerad

Flera tåg med hundratals flyktingar ombord stoppades i eftermiddag vid den ungersk-österrikiska gränsen. Senare på måndagskvällen anlände flyktingarna i Wien.

Tågen, som var på väg mot Wien lämnade Budapest i morse. Men vid ungerska Hegyeshalom, på gränsen mot Österrike var det stopp. Enligt den österrikska järnvägsoperatören tilläts inte tågen åka vidare på grund av att för många passagerare fanns på tågen.

Senare tilläts tågen dock fortsätta och kom vid sjutiden i kväll fram till Wien. Där steg många ombord på andra tåg för vidare färd mot Tyskland.

Flyktingkrisen i Europa

Stormade tåg

I morse tilläts flyktingarna, som bildat tillfälliga läger vid järnvägsstationen i Ungerns huvudstad, att kliva på tåg mot Österrike och Tyskland. Uppskattningsvis 300-400 flyktingar stormade då tåget i hopp om att få en plats.

Fler kontroller

Tidigare i dag meddelade Österrike att man skärper kontrollerna vid landets östra gräns i jakten efter människosmugglare efter händelsen då 71 flyktingar hittades döda i en lastbil på en motorväg i Österrike i torsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Europa

Mer i ämnet