Tågvagnar spårade ur – över 30 döda

Uppdaterad
Publicerad

Över 30 personer har omkommit och omkring 50 har skadats vid en tågolycka i östra Indien. Åtta vagnar och loket spårade ur sent på lördagskvällen lokal tid.

– Räddningsaktionen är nästan slutförd och nu prioriterar vi att ta hand om de skadade och ge dem rätt behandling. Vi kommer också att gå igenom alla tågvagnar för att säkerställa att ingen mer befinner sig där, säger J P Mishra, talesperson vid East Coast Railway.

Tåget, Hirakhand Express, var på väg från Jagdalpur till Bhubaneswar när det for av spåren nära stationen Kuneri i delstaten Andhra Pradesh.

Dödliga olyckor med tåg händer relativt ofta i Indien på grund av eftersatt underhåll av det jättelika järnvägsnätet. I den nu aktuella olyckan säger dock myndigheterna att de inte kan utesluta att sabotage ligger bakom. I området finns maoistrebeller.

För två månader sedan omkom 146 människor när ett tåg spårade ur i Kanpur i norr. Enligt en myndighetsrapport från 2012 omkommer nära 15 000 människor varje år i tågolyckor i Indien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.