Talibaner i fredssamtal

Publicerad

En delegation från Afghanistan har hållit fredssamtal med representanter för talibanrörelsen utanför Pakistans huvudstad Islamabad.

Enligt ett uttalande från det pakistanska utrikesdepartementet har parterna kommit överens om att träffas igen efter fastemånaden ramadan.

Fredssamtalen, som är de första officiellt erkända, beskrivs som ”ett genombrott” av Pakistans premiärminister Nawaz Sharif. Även USA välkomnade beskedet.

Samtidigt som samtalen pågick skakades dock den afghanska huvudstaden Kabul av två attacker som talibanerna tagit på sig. Minst en person dödades och tre skadades.

Afghanistans president Ashraf Ghani har sedan han tillträdde i september försökt att få tillstånd en fredsuppgörelse med talibanerna, för att få ett slut på det våld som plågat landet i årtionden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.