En taxichaufför i Boston hittade en kvarglömd ryggsäck i baksätet – och väskan visade sig innehålla inte mindre än 187.000 dollar i sedlar. Foto: TT

Taxichaufför hittade 187.000 dollar – fick 100 i hittelön

Uppdaterad
Publicerad

När en taxichaufför hittade 187.000 dollar i baksätet på sin bil i Boston lämnade han genast pengarna till polisen. Men hittelönen för den goda gärningen var av det magrare slaget – taxichauffören belönades med en ensam 100-dollarsedel.

Det var efter att taxichauffören Raymond MacCausland lämnat en passagerare utanför ett hotell i Boston i lördags eftermiddag som han gjorde en oväntad upptäckt, enligt CNN. I en kvarglömd ryggsäck i taxins baksäte hittade han inte mindre än 187.000 dollar i sedlar.

Tillhörde hemlös man

Den 72-åriga taxichauffören lämnade pengarna till polisen, utan att tveka.

– Jag blev uppfostrad till att göra så – jag fick lära mig att göra det rätta, berättar MacCausland för CNN.

Efter lite efterforskningar upptäcktes att den enorma sedelbunten tillhörde en hemlös man som just löst in ett arv.

100-dollar i hittelön

Den 72-årige taxichaufförens agerande hyllas nu av Bostons poliskår i ett uttalande från stadens polischef William Evans.

– Hans agerande är ett exempel på det höga anseende våra taxichaufförer åtnjuter av poliskåren.

Efter att ha fått tillbaka sedelbunten lämnade den hemlöse mannen en hundradollarsedel i hittelön till Raymond McCausland, som dock inte tycks ha blivit särskilt imponerad av summan.

– Det är vad jag brukar få för en borttappad plånbok, berättar han för CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.