Ted Cruz inledde debatten med att slå tillbaka mot Donald Trump. Foto: TT

Ted Cruz hånade frånvarande Trump

Uppdaterad
Publicerad

Inför nattens debatt handlade allt om Trumps vara eller inte vara. Det slutade med att han aldrig kom, då passade Ted Cruz på att göra narr av konkurrenten.

Programledaren Megyn Kelly inledde debatten med att fråga vilket budskap det ger till Iowas medborgare när man bojkottar en debatt.

Då såg Cruz sin chans att slå tillbaka mot Trump som gång på gång har kastat nedvärderande ord både mot motståndare och publik. Han gjorde det med en blinkning till Trump.

USA-val 2016

– Låt mig säga att jag är en galning och att alla här på scenen är tjocka, dumma och fula. Och Ben, du är en usel kirurg.

– När vi fått Donald Trumps del ur vägen vill jag tacka alla här för att de visat alla män och kvinnor i Iowa respekt genom att komma hit.

Hotade med att lämna debatten

Senare under debatten var Cruz rejält irriterad och hotade med att göra som Trump och helt enkelt strunta i debatten. Cruz tyckte att han inte fick chansen att svara på alla påhopp som han tyckte att konkurrenterna gav honom. Han var inte heller helt nöjd med frågorna.

– Om ni ställer en elak fråga till måste jag lämna scenen.

Det blev dock inget allvar av hotet. Cruz stannade tiden ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet