Terrormisstänkt gripen i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits i Marocko misstänkt för att vara delaktig i planerna på ett terrorattentat i Frankrike i december. Han ska vara medlem av terrorgruppen IS.

Den 19 och 20 november greps sju personer i Strasbourg och Marseille, misstänkta för att ha planerat ett terrordåd i Paris den 1 december. Nu har ytterligare en man, som ska vara kopplad till gruppen, gripits i Marocko, skriver Le Figaro.

Mannen ska ha fungerat som mellanhand mellan IS i Irak och Syrien och den franska cellen. Han ska ha träffat IS sändebud vid gränsen mellan Syrien och Turkiet, och fått instruktioner som han sedan vidarefordrat till medlemmarna i den franska cellen.

Två av de sju tidigare gripna har släppts, men de övriga fem – som uppges ha svurit sin trohet till IS – är fortfarande gripna. Fyra av dem är franska medborgare och den femte marockan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet