Det första dödsoffret som identifierades var en 57-årig spanjor från staden Lanteira. Foto: TT

Terrorns offer i Spanien kom från över 30 länder

Uppdaterad
Publicerad

Familjemedlemmar och vänner från hela världen har tvingats ta emot de ofattbara beskeden. De drabbade för terrordåden i Spanien kommer från 34 olika länder.

Det kommer allt fler uppgifter om offren i terrordåden i Spanien. Minst 14 personer dödades och över 130 skadades i de två attackerna i Barcelona och Cambrils, de allra flesta på Las Ramblas.

Italiensk man kastade sig för att skydda barn

Två italienare har bekräftats finnas bland de döda. En 35-årig man höll sin sexårige son i handen och kördes sedan på av skåpbilen. Hans fru bar deras sjumånadersbebis och italienska medier rapporterar hur mannen kastat sig för att skydda barnen.

Terrordådet i Barcelona

LÄS MER: Detta vet vi om terrorattacken i Barcelona

Det första dödsoffret som identifierades var en 57-årig spanjor från staden Lanteira. Hans fru uppges vara allvarligt skadad, skriver El País. Fruns systerdotter och hennes yngsta son uppges också vara döda.

Flaggor från flera länder pryder minnesplatser runt om i Barcelona. Foto: TT

Amerikanska blev änka på bröllopsresan

En 42-årig man från USA som var i Barcelona med sin fru på försenad bröllopsresa dödades. Paret tog en drink när han behövde gå på toaletten.

LÄS MER: Barcelonabor trotsar terrorn: ”Vi ger oss ut på gatorna”

– I nästa sekund hörde jag rop och skrik. Jag knuffades in i en souvenirkiosk och gömde mig medan alla sprang iväg och skrek, berättar frun för NBC News.

Marockanskt barn i kritiskt tillstånd

Kanadas premiärminister Justin Trudeau uppger att en kanadensisk medborgare dödades och fyra andra skadades.

LÄS MER: En fjärde misstänkt gripen för attacken

Tre marockaner har skadats, bland dem ett sexårigt barn som är ”i kritiskt tillstånd”, enligt landets utrikesdepartement.

Fakta: Terroroffren i Spanien

Offren för dåden i Spanien kommer från en rad länder, bland dem: Spanien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Argentina, Venezuela, Belgien, Australien, Ungern, USA, Kanada, Peru, Rumänien, Irland, Grekland, Kuba, Makedonien, Kina, Italien, Taiwan och Algeriet.

Inga svenskar finns bland de skadade och döda, enligt UD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Barcelona

Mer i ämnet