Foto: TT Arkiv

Tog sig in i Vita huset – greps

Publicerad

En inkräktare lyckades ta sig förbi säkerhetskontrollerna till Vita Huset och tog sig ända fram till ingången till presidentbostaden innan han kunde gripas. President Trump ska ha varit hemma när intrånget skedde.

Enligt president Donald Trump gjorde säkerhetspersonalen ett ”fantastiskt jobb””när de stoppade en inkräktare som tog sig över stängslet och ända fram mot Vita huset innan han blev gripen.

”Presidentens vän”

Trump själv var i byggnaden när mannen greps nära en ingång där presidenter ofta håller tal till allmänheten och nära presidentfamiljens bostad.

Mannen bar en ryggsäck och hade ett körkort utfärdat i Kalifornien, rapporterar CNN. Han sade till säkerhetspersonalen att han var där för att träffa presidenten.

– Jag är presidentens vän. Jag har ett möte, sade han när säkerhetspersonalen närmade sig honom.

Ofarligt

På frågan om hur han tagit sig in svarade han:

– Jag hoppade över staketet.

Trump var aldrig i fara, enligt ett uttalande från Secret Service. Ryggsäcken undersöktes men innehöll ingenting farligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.