I en soffa av den här typen lyckades studenten Eric Simons undgå upptäckt i flera månader. Foto: Scanpix

Tonåring smygbodde på AOL i två månader

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig blivande entreprenör bodde oupptäckt inne i teknikjätten AOL:s kontorskomplex, gick på gymmet och åt i kafeterian.

-Det var så många som gick in och ut varje dag. De sa 'Åh, han jobbar på här, han jobbar sent varje dag, vilken dedikerad arbetare!' sa Eric Simons till Cnet om sina upplevelser.

Studenten Eric Simons sov i soffor, åt gratis i företagets kafeterior och spenderade hela dagarna åt att utveckla sin företagsidé. För att ingen skulle upptäcka honom vid arbetsdagens start spenderade han varje morgon i gymmet – och blev ordentligt vältränad under de två månaderna.

Levde billigt

Eric Simons uppskattar att han gjorde av med totalt 30 dollar under den första månaden.

Tonåringen fick tillgång till lokalerna som en del i ett gymnasieprogram som AOL samarbetade med, och som delvis utfördes på AOL:s kontor. Efter att programtiden var över upptäckte Eric att hans passerkort fortfarande fungerade – och det var på det sättet han kunde fortsätta komma in genom entrén.

Skrikande vakt slängde ut honom

En morgon efter två månader upptäckte en av vakterna honom och slängde ut honom, enligt uppgift efter att han skällt ut honom. Eric Simons hade tills dess lyckats undvika nattvakterna genom att välja ut soffor som låg precis utanför vakternas rondvägar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.