Foto: TT

Toyota återkallar 6,5 miljoner bilar

Uppdaterad
Publicerad

Toyota återkallar 6,5 miljoner bilar världen över på grund av en felaktig konstruktion av de elektriska fönsterhissarna.

Enligt biltillverkaren kan konstruktionsmissen leda till att kontakten kortsluts, vilket kan orsaka bränder.

Återkallandet gäller 1,2 miljoner bilar i Europa, bland annat modellerna Corolla, Camry, Yaris och Highlander, tillverkade mellan 2005 och 2010.

– Vi har inte fått något tal för hur många bilar det gäller i Sverige, men vi kommer få information endera dagen, säger Bengt Dalström, informationschef vid Toyota.

I Sverige finns totalt omkring 300.000 Toyotabilar. Enligt biltillverkaren kan konstruktionsmissen leda till att kontakten kortsluts, vilket kan orsaka bränder.

– Det finns inte något känt fall i Sverige eller Europa att det skulle ha blivit några skador. Det handlar om ett kretskort som sitter under fönsterhissens knapp och i något fall har vi sett att det blivit slitet, säger Bengt Dalström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.