Tre döda efter oväder i Australien

Publicerad

Tre personer har omkommit i samband med våldsamma översvämningar i Hunter Valley, norr om Sydney i Australien. Skyfall och vindar med orkanstyrkor i byarna har rapporterats.

De tre döda – en kvinna och två män – hittades döda i samhället Dungog. Dödsorsaken återstår att utreda, enligt polisen rapporterar The Sydney Morning Herald på nätet.

Ovädret fortsätter att piska Sydney, Hunter Valley och andra områden i delstaten New South Wales. Över 200.000 hushåll och företag är utan ström.

Allvarligare än väntat

Ovädret blev allvarligare än vad myndigheterna hade väntat. Delstatens premiärminister Mike Baird underströk allvaret vid en presskonferens.

– Det är ingen tvekan om att det här är en allvarlig storm, som bara inträffar var tionde år. Konskevenserna är relativt stora runtom i New South Wales, sade han.

Mike Baird varnade också för att ovädret kommer att fortsätta innan det lättar framåt midnatt.

– Vänd hemåt så fort ni kan, manade han alla som var på jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.