Skolskjutning i norra Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Två elever och en lärare har skadats allvarligt vid en skjutning på en grundskola i Monterrey i norra Mexiko. En 15-årig elev uppges ligga bakom attacken. Motivet är okänt.

Skjutningen inträffade på den amerikanska privatskolan Colegio Americano del Noreste, söder om staden Monterrey, skriver Reuters och AP.

Inledningsvis rapporterades de tre personerna vara döda, men de sades senare vara mycket allvarligt skadade.

15-årig elev

Enligt Aldo Fasci, talesperson i säkerhetsfrågor i delstaten Nuevo Leon, gick en 15-årig elev in i skolan och öppnade eld. Händelsen har fångats på film, skriver AP.

– I filmen kan man se den minderåriga ta fram vapnet, skjuta läraren och sedan ett annat barn. Han är där ett tag, siktar mot andra elever och några få minuter senare öppnar han eld. Vi har ännu inget motiv, säger han till lokal-tv.

Därefter ska eleven ha skjutit sig själv.

22-kalibrig pistol

Det är oklart hur eleven kommit över vapnet, som ska vara en 22-kalibrig pistol.

Tidigare har Mexiko haft ett program som går ut på att alla väskor ska undersökas vid entrén, men på många håll har det övergetts.

– Jag tror att vi ska börja med det igen, säger Aldo Fasci.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.