Foto: TT

Tredje bombman identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige Foued Mohamed Aggad från Strasbourg i östra Frankrike har identifierats som den tredje självmordsbombaren vid terrorattacken mot konserthuset Bataclan i Paris, uppger källor inom polisen.

Den franska premiärministern Manuel Valls bekräftar för franska BFMTV att mannen blivit identifierad.

Aggad ska ha åkt till Syrien med sin bror och en grupp vänner 2013, enligt en källa nära utredningen. De andra i gruppen greps och fängslades i maj 2014 när de återvände till Frankrike.

Terrordåden i Paris

130 personer dödades i de blodiga och koordinerade attackerna i Paris den 13 november. Många blev också allvarligt skadade. De flesta som dödades befann sig på konserthallen Bataclan för att se en konsert med rockbandet Eagles of Death Metal. De tre gärningsmännen öppnade eld mot publiken och sprängde sig sedan med bombbälten.

Det pågår fortfarande en internationell polisjakt efter en misstänkt åttonde gärningsman, Salah Abdeslam. Den man som ska ha planerat och attackerna dödades i en polisräd i Parisförorten Saint Denis den 18 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet