Iran fortsätter provskjuta robotar

Uppdaterad
Publicerad

Iran kommer inte under några omständigheter att avbryta sitt robotprogram, trots hotet om nya sanktioner. Det säger en högt uppsatt befälhavare inom det iranska revolutionsgardet till landets statliga tv.

– IRGC (revolutionsgardet) har aldrig accepterat FN:s säkerhetsråds resolutioner om Irans arbete med robotar, vi är alltid redo att försvara landet mot varje angripare. Iran kommer inte att bli ett nytt Jemen, Irak eller Syrien, säger brigadgeneral Amir Ali Hajizadeh i intervjun.

Revolutionsgardet provsköt flera ballistiska robotar under tisdagen och onsdagen. Provskjutningarna sätter förra årets kärnteknikavtal, som i januari ledde till att ekonomiska sanktioner mot landet hävdes, på prov. Från iranskt håll hävdas det dock att provskjutningarna inte strider mot avtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.