Foto: TT

Trump om invandrare: ”Vi ska bli av med alla dåliga”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s republikanska presidentkandidat Donald Trump verkar mjuka upp sin sedan tidigare mycket hårda inställning mot illegala invandrarde något. ”Vi ska bli av med alla dåliga” sade han till Fox News, men sade att de som uppfyller vissa kriterier kanske skulle få stanna.

I en intervju med Fox News under tisdagskvällen fick han frågan om han kan tänka sig att tillåta de illegala invandrare som följt lagen, har barn och ”bidragit till samhället” att stanna i USA.

– Det kan bli en uppmjukning eftersom vi inte vill skada människor, svarade han och tillade att det finns ”bra människor” bland invandrarna i USA.

USA-val 2016

”Vi ska bli av med alla dåliga”

Tidigare har presidentkandidaten bland annat sagt att alla illegala invandrare bör utvisas till sina hemländer och att USA bör bygga en mur mot Mexiko.

– Det första vi ska göra, om och när jag vinner, är vi ska bli av med alla dåliga. Vi har gängmedlemmar, vi har mördare, vi har en hel del dåliga människor som vi måste få ut ur detta land, sade Trump till Fox News.

– När det kommer till alla andra, kommer vi att gå igenom en process, fortsatte han.

Hans nya kampanjledare har enligt CNN den senaste veckan undvikit frågan om huruvida Trump kommer att överge sitt tidigare löfte: Att deportera 11 miljoner illegala invandrare från USA.

Hårdare toner under ett annat möte

Under tisdagen deltog han vid ett möte i Austin. Där var tonen mot illegal invandring lika hård som tidigare under hans valrörelse. Han bjöd bland annat upp åtta mammor på scen vars barn han hävdade hade dödats av illegala invandrare och lovade att han skulle stoppa denna brottslighet.

Publiken ska enligt Reuters ha skrikit: ”Bygg en mur!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet