Donald Trump. Foto: TT

Trump: Drogtesta Clinton inför debatten

Uppdaterad
Publicerad

Valkampen mellan Clinton och Trump är som sagt inte som något tidigare presidentval.

Med sitt senaste utspel vill Donald Trump drogtesta Hillary Clinton inför nästa debatt.

– I början av förra debatten var hon helt uppumpad, säger han enligt CNN på ett valmöte.

Senaste veckan har det mesta handlat om anklagelserna mot Trump om sexövergrepp som han ska ha begått. Till och med de senaste Wikileaksläckorna med avslöjanden om Hillary Clinton har hamnat i skymundan.

Nu fortsätter Donald Trump att vända skutan för att få fokus mot Hillary Clinton.

USA-val 2016

Han vill att Clinton drogtestas inför debatten nästa vecka efter att hon var ”uppumpad” i den förra.

– Jag vet inte vad det är med henne men i början av förra debatten var hon helt uppumpad. Men mot slutet var hon helt slut. Hon kunde knappt ta sig till bilen.

Trump testar sig gärna

Trump har även tidigare lyft frågor om Clintons uthållighet, bland annat vid högtidlighållandet av offren för 11 september. Då tvingades Clinton lämna ceremonin och kunde knappt ta sig in i den väntande bilen.

”Värmeslag” sade Clintonlägret då men Trump har alltså upprepade gånger ifrågasatt Clintons uthållighet och hälsa, om hon verkligen klarar av att bli president. Själv säger han sig ha toppkondition och att han mer än gärna kan ta ett drogtest inför debatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet