Foto: TT

Trump: ”En sån elak kvinna”

Publicerad

Under slutet av den amerikanska presidentvalsdebatten kallade Donald Trump sin motkandidat Hillary Clinton för ”en sån elak kvinna”. En kommentar som nu kritiseras från flera håll.

Trumps kampanj för att bli USA:s president har kantats av anklagelser om mindre charmerande beteende mot kvinnor. Ännu ett vedträ kastades på den flammande brasan under nattens debatt då Trump kallade sin motståndare Hillary Clinton för ”en sån elak kvinna”.

”Ett bisarrt inlägg”

Kommentaren har fått stor uppmärksamhet i amerikansk media, tv-bolaget NBC:s nyhetsankare Lester Holt menar att ”det var ett bisarrt inlägg” av Trump. Och Holts kollega Savannah Guthrie var förundrad över hur en kandidat som redan har svårt att locka kvinnoväljare kunde säga något sådant.

USA-val 2016

På twitter började #nastywoman användas av Hillarys supportrar med tweets som till exempel denna: ”Well behaved women rarely make history #nastywoman” (ungefär: Väluppfostrade kvinnor skriver sällan historia).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet