”Lögnarna kommer att stämmas” – hör Trumps egna ord. Foto: TT

Trump: Jag ska stämma kvinnorna som anklagat mig

Uppdaterad
Publicerad

De kvinnor som trätt fram med anklagelser om övergrepp och sextrakasserier från Donald Trump riskeras att stämmas av den republikanske presidentkandidaten. Det sa han i dag vid ett tal i Gettysburg, där han la fram sin plan för de 100 första dagarna som USA:s president om han blir vald.

Efter att ljudinspelningen där Donald Trump pratar om hur han kan göra vad han vill med kvinnor offentliggjordes har tio kvinnor trätt fram och berättat om hur han trakasserat dem och begått övergrepp. Trump har konsekvent förnekat anklagelserna – och nu går han ett steg längre och hotar med stämning.

– Varenda kvinna som kom ut ljög för att skada min kampanj. Det är totalt påhitt, alltihop. Alla lögnare kommer att stämmas när valet är över, säger Donald Trump.

USA-val 2016

Han tillade att det bara krävs ”ett enda samtal” till mediebolag för att de ska få stor spridning för sina berättelser utan att fakta kollas.

Clinton ligger bakom

Donald Trump sade också, som han tidigare lagt fram, att det var Hillary Clintons kampanjstab som ligger bakom alla kvinnors anklagelser.

– De letade fram dessa kvinnor med deras påhittade historier. Men det kommer vi att få veta mer om senare, i rättsprocessen, och det ser vi alla fram emot, säger Trump enligt CNN.

Hillary Clintons stab har inte kommenterat uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet