Donald Trump till SVT: Jag vann enkelt Foto: SVT

Trump till SVT: Jag vann enkelt

Uppdaterad
Publicerad

– Det var en lätt seger. Det var Donald Trumps kommentar i farten till SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt efter den första tv-sända debatten mellan Trump och Hillary Clinton.

Den första tv-debatten mellan presidentkandidaterna Donald Trump (Rep) och Hillary Clinton (Dem) är ett av årets mest mediebevakade evenemang. Hundratals och åter hundratals reportrar bevakade debatten och stred om utrymmet, men SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt lyckades stjäla sex sekunder med Donald Trump direkt efter debatten.

Och trots att de flesta bedömare anser att Hillary Clinton tog en seger i debatten var Donald Trump sedvanligt segersäker på väg bort från scenen.

– Jag kände stämningen och kände att jag vann den, att det var en lätt seger, sade Trump samtidigt som han i snabb takt fördes bort i strömmen av människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet