Donald Trump tillsammans med två kvinnor som anklagat Bill Clinton för sexuella ofredanden och våldtäkt. Foto: TT

Trumps motdrag inför debatten: Angrepp på Bill Clinton

Uppdaterad
Publicerad

Hillary Clinton och Donald Trump drabbar under natten svensk tid samman i den andra debatten inför USA:s presidentval. På 90 minuter måste Trump försöka vända den senaste tidens mycket negativa uppmärksamhet. Inför debatten höll han överraskande en pressträff med kvinnor som tidigare anklagat Bill Clinton för övergrepp.

Inför kvällens debatt är pressen hårdast på republikanen Trump. I veckan avslöjades grovt sexistiska uttalanden han gjorde 2005.

Följden har blivit en revolt inom det republikanska partiet. Ett dussin senatorer, lika många medlemmar i representanthuset och tre guvernörer har dragit tillbaka sitt stöd till den 70-årige fastighetsmagnaten.

Den trängde Trump väntas ta till tasksparkar i nattens debatt. Sålunda twittrade han på söndagseftermiddagen ut ett videoklipp där en kvinna anklagar Hillary Clintons make, expresidenten Bill Clinton, för att ha våldtagit henne på 1970-talet. Fallet är känt sedan 1999.

”Väldigt modiga”

Strax före debatten höll han överraskande en pressträff med fyra av de kvinnor som anklagat Bill Clinton för sexuella övergrepp.

– De här fyra väldigt modiga kvinnorna har frågat om att få vara med här, sade Trump enligt Reuters.

Kvinnorna sade att de stödde Trump och att handlingar är värre än ord, enligt SR Ekot.

Hillary Clintons kampanj svarade på utspelet med att det ”inte var förvånande” att se Trumps ”destruktiva race mot botten”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.