Donald Trump och dottern Ivanka Foto: Timothy A. Clary / Afp / TT

Trumps twittermisstag: Hyllar Ivanka från Brighton

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump är en van twittrare. Han är också känd för att twittra tämligen impulsivt. Nu har den blivande amerikanske presidenten gjort en kvinna från Brighton världskänd genom att trycka lite för snabbt på sändknappen.

Donald Trump använder gärna twitter för att meddela sig med omvärlden. Så när dottern Ivanka Trump medverkade i en CNN-intervju under måndagskvällen var Trump inte sen att uppmärksamma det. Därefter återutsände Trump en tweet som användaren @drgoodspine riktade direkt till blivande presidenten.

I tweeten hyllade Lawrence Goodstein (@drgoodspein) Trumps dotter som en kvinna med karaktär och klass.

USA-val 2016
Donald Trumps olyckliga retweet Foto: Skärmdump twitter

Problemet var bara att Donald Trump i hastigheten inte märkte att Goodstein skrivit in Ivanka Trumps twitternamn felaktigt: @ivanka i stället för det korrekta @IvankaTrump.

Stora konsekvenser

Den kvinna som Trump nämnde var kommunalarbetaren Ivanka Majic från Brighton, vars mobiltelefon sannolikt började pipa intensivt mitt i natten.

För när Lawrence Goodstein, med 160 följare, gör ett olyckligt misstag får det inte särskilt stora konsekvenser, men när Donald Trump med 20,1 miljoner följare gör om samma misstag blir effekten desto större.

Donald Trumps retweet har i sin tur återutsänts över 4.700 gånger med diverse ironiska kommentarer och medier i hela världen har skrivit om misstaget.

Ivanka svarade

Ivanka Majic från Brighton var inte sen med att reagera på den plötsliga berömmelsen.

I ett syrligt svar till USA:s blivande president föreslog hon att Trump borde vara försiktigare på twitter och dessutom uppdatera sig på vad forskningen faktiskt säger om klimatförändringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet