Mike Pence, till höger, klarade sig oskadd efter att flygplanet han färdades i kanade av landningsbanan vid landning. Foto: TT

Trumps vicepresident oskadd efter flygolycka

Uppdaterad
Publicerad

Mike Pence, republikanen Donald Trumps kandidat till vicepresidentposten, klarade sig oskadd efter en flygolycka under fredagen. Flygplanet kanade av landningsbanan.

Flygplanet som vicepresidentkandidat Pence färdades i kanade av landningsbanan efter landningen på flygplatsen Laguardia i New York, rapporterar Reuters som hänvisar till Fox News.

Hård landning

På planet fanns också Pence fru och dotter. Ingen person kom dock till skada.

USA-val 2016

Det blev en hård landning när flygplanet gick ned på Laguardiaflygplatsen och piloterna slog i bromsarna. Passagerarna kunde känna lukten av brinnande gummi, uppger AP. Lera kastades upp mot vindrutan i cockpit.

Passagerna fick sedan evakueras.

Tar det hela med ro

”Jag är så tacksam över att alla på planet är okej. Och tacksam över all omsorg och alla böner från så många av er. I morgon är vi tillbaka på spåret igen!” Twittrade Mike Pence efteråt.

Donald Trump ringde sin kollega för att se att allt var okej.

”Han mår bra”

”Mister Trump tog kontakt med guvenör Pence. Han är glad över att alla passagerare klarade sig” lyder ett uttalande från Trumps talesperson Stephanie Grisham.

På ett möte i Ohio sa Trump till åhörarna att Pence varit nära att råka mycket illa ut.

– Han svävade i stor fara. Men jag har pratat med honom och han mår bra. Allting gick bra, sa Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet