12 personer dödades i ett bombdåd på en militärbuss på tisdagen. Foto: TT

Tunisien stänger gränser mot Libyen

Uppdaterad
Publicerad

Tunisien kommer att stänga landets gräns mot Libyen de närmaste 15 dagarna, rapporterar AFP. Man ska även rekrytera ytterligare 6.000 personer till landets säkerhetsstyrkor för att skydda sig mot hemvändande tunisier som stridit utomlands, bland annat i kriget i Syrien, rapporterar Reuters.

Beskedet kommer dagen efter att 12 personer, varav flera ur presidentens säkerhetsstyrka, dödats i ett bombdåd på en militärbuss i centrala Tunis. Enligt inrikesdepartementet ska en självmordsbombare ha sprängt sig själv på bussen.

Terrororganisationen Islamiska staten uppger att den ligger bakom självmordsdådet, rapporterar AFP.

Tunisiska säkerhetsstyrkor har regelbundet utsatts för attacker sedan 2012, men gårdagens bombdåd i Tunis var det första större dådet i huvudstaden.

Över 3.000 tunisier strider för IS eller andra militanta grupper i Irak, Syrien och Libyen, rapporterar Reuters. Vissa ska ha hotat att återvända hem för att attackera mål i Tunisien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.