Foto: TT

Turkiet varnar för att resa till USA

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Donald Trump valdes till president i USA har demonstrationer brutit ut i flera städer i landet. Nu råder turkiska utrikesdepartementet sina landsmän att vara försiktiga om de reser till landet.

I oktober utfärdade amerikanska utrikesdepartementet att samtliga familjemedlemmar till konsulära tjänstemän i Istanbul skulle lämna lämna landet. De rådde också sina invånare från att resa till Turkiet på grund av en ökad hotbild mot amerikaner i och med de terroristattacker som skakat landet. Nu varnar Turkiet sina egna landsmän att tänka efter innan de reser till USA.

”Var försiktiga”

”I kontexten av risker som orsakats av incidenter och sociala spänningar så uppmanar vi våra medborgare som bor i USA, och de som överväger att resa dit, att vara försiktiga”, skriver turkiska UD.

USA-val 2016

Anledningen ska vara de demonstrationer som brutit ut i olika städer mot nyvalda president Trump. Turkiska UD tycker att de har blivit allt mer våldsamma..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet