Foto: Vita Huset

TV: Här dansar 106-åringen i Vita Huset

Uppdaterad
Publicerad

Hon har upplevt två världskrig, rassegregation och medborgarrättsrörelsen. Men hon trodde aldrig att hon skulle få träffa USA:s president i Vita huset. Här dansar 106-åriga Virginia McLaurin med presidentparet.

– En svart president! En svart presidentfru! utbrister hon, skrattar hjärtligt och dansar med Barack och Michelle Obama.

Det går inte att ta miste på Virginia McLaurins glädje i filmklippet som släppts på vita husets facebooksida.

Besöket är en del av Vita Husets ”Black history month”. Under februari månad har en rad evenemang och besök ägt rum för att fira hur ”den afroamerikanska erfarenheten har bidragit till att skapa och i förlängningen förstärkt USA”

106-åriga Virgina McLaurin kan onekligen sägas personifiera den afroamerikanska erfarenheten. Under rasmotsättningarna i mitten på förra seklet kunde hon knappast ana att hon en dag skulle få dansa med en svart president. Hon sprudlar och paret Obama blir märkbart smittade av hennes energi.

– Jag vill bli som du när jag blir stor, säger Michelle Obama.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.