TV: Här det svårt att stå upprätt

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Urd drar in från väster, och en av de kuststräckor som först fick känna av naturens krafter är norska Vestlandet. Från Norge, där stormen slår hårdast, kommer dramatiska bilder på tio meter höga vågor.

Bilderna ovan är från Kråkenes, där vågor på tio meter slår mot kusten.

Norska Tv2 skickade även ut ett team ut till Rovik på ön Giske i havet väster om Ålesund.

Stormen Urd

Längst ut på udden Kvalneset blåser det hårt redan på måndagseftermiddagen, men några större skador har inte rapporterats till vare sig polis eller brandkår i  Møre och Romsdal. Vid 15-tiden handlade det ännu så länge om kullvälta träd, skadade hustak och nedblåsta skyltar.

Stormigt i havsbandet

Norska tv-bolaget Tv2 har skickat reportern Arne Rovik längst ut i havsbandet för att känna på stormbygarna.

– Här ute har man precis börjat märka av stormen, och först om några timmar får vi veta hur hårt Urd slår till. Men redan nu är det svårt att hålla sig upprätt, rapporterar Arne Rovik.

Trots stormbyarna och piskande stormvågor från havet möter han flera människor som på klassiskt norskt manér är ute ”på tur” och promenerar  i ovädret.

”Gäller att passa på”

– Det är härligt och väldigt fascinerande när det är så här, men det gäller att passa på innan ovädret blir ännu värre, säger Karin Giske som precis kommit tillbaka från en promenad längst ut på Kvalneset.

– Just nu är det på gränsen. Vågorna är jättelika och det blåser hårt. Det är super!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Urd

Mer i ämnet