Majoriteten av de 17 republikanerna som känner sig manade att kandera till posten som USA:s president. På torsdag hålls den första direktsända debatten, där endast tio av dem får plats. Övre raden från vänster: Jeb Bush, Ben Carson, Chris Christie, Ted Cruz, Carly Fiorina, Lindsey Graham, Mike Huckabee. Nedre raden från vänster: Bobby Jindal, George Pataki, Rand Paul, Rick Perry, Marco Rubio, Rick Santorum och Donald Trump. Foto: TT

TV-stopp för Santorum och Perry

Publicerad

Av de 17 republikanska aspiranterna till presidentposten i USA är det nu klart vilka tio som får delta i den första direktsända tv-debatt mellan utmanarna som sänds på torsdag i Fox News.

Urvalet bygger på ställningen i fem opinionsundersökningar.

Kända republikaner som Rick Santorum och Rick Perry får exempelvis inte vara med. Däremot har fastighetsmiljardären Donald Trump en given plats – han leder för närvarande det republikanska startfältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.