Foto: AP

Två Air France-flyg bombhotade

Uppdaterad
Publicerad

Två Air-France-flyg i USA omdirigerades på onsdagen på grund av bombhot.

Ett av planen, som var på väg från Washington DC till Paris, fick i stället sätta kursen mot Halifax i Kanada. Det andra flygplanet, även det på väg mot den franska huvudstaden, lyfte från Los Angeles men tvingades flyga mot Salt Lake City.

Båda planen landade och passagerarna fick stiga ur. Senare meddelade Air France att planet som landat i Salt Lake City skulle lyfta igen, sedan polis undersökt hotet och funnit att det inte var trovärdigt, skriver nyhetsbyrån AP. Vid 11.30 lokal tid höll passagerarna på att gå ombord på planet igen, sade Biance Shreeve, talesperson för Salt Lake airport.

I Halifax undersöktes det andra planet av kanadensisk polis men inte heller här hittades någon bomb. Passagerarna skulle få sova på hotell över natten, enligt flygplatsens palesperson Peter Spurway som också sade att Air France skulle fatta beslut om när de fick avresa, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.