Pippa Middleton och James Matthews utanför kyrkan efter vigseln. Längst till vänster bland barnen syns prinsessan Charlotte, prins George står näst längst till höger. Foto: TT

Två framtida kungar på Pippas bröllop

Uppdaterad
Publicerad

Par gifte sig över hela Storbritannien på den vackra vårlördagen, men det var bara ett brittiskt bröllop som gästades av två framtida kungar. När hedgefondmäklaren James Matthews och Pippa Middleton svor varandra evig kärlek i en lantlig kyrka väster om London var kyrkobänkarna knökfulla av kungligheter.

Pippa Middleton är brittiska hertiginnan Kates syster, och moster till prins George, som är trea på tur i den brittiska successionsordningen, näst efter farfar prins Charles och pappa William.

Treåriga prins George och systern Charlotte, två år, var båda en del av bröllopsföljet. Enligt nyhetsbyrån AP skötte de sina blomsteruppgifter utmärkt under vigseln.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig
Kate Middleton lotsar sonen George, dottern Charlotte och de andra barnen i bröllopsföljet till limousinen efter vigseln. Foto: TT

Dessutom var såklart Catherine (Kate) Middleton närvarande tillsammans med maken prins William.

Prins Harry kom till ceremonin ensam, utan flickvännen Meghan Markle. Det har spekulerats i att Harry skulle ta med sig Hollywoodskådespelaren till bröllopet, och att det skulle bli parets första officiella framträdande tillsammans och en indikation på att bröllopsklockorna klämtar även för prins Harry och Suits-stjärnan.

Prins William, som står näst på tur efter pappa Charles att bli brittisk kung, tog en promenad med brorsan Harry före vigseln. Foto: TT

Andra gäster på bröllopet var tennisesset Roger Federer och brittiska reality-tv-stjärnan Spencer Matthews, som är brudgummens bror.

Glad Roger Federer med hustrun Mirka. Foto: TT
Kate ger dottern Charlotte instruktioner och pepp inför uppgiften som blomsterflicka. Foto: TT
Hej hej, prins George! En dag kanske du är kung av England. Foto: TT
Prins Georges och prinsessan Charlottes nanny Maria Borrallo fick inte ha samma flärdfulla klädsel som bröllopets övriga gäster utan körde strikt uniform. Foto: TT
Systrarna Middleton. Foto: TT
Hertiginnan Catherine med bröllopets brudnäbbar och näbbar. Foto: TT
James Matthews och Pippa Middleton. Foto: TT
Bröllopsgäster av okänd identitet i iögonfallande outfits. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig

Mer i ämnet