Bilden är tagen efter lavinen i Tignes. Foto: Mathieu Cavada

Flera döda i lavin i franska Tignes

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra skidåkare har omkommit i en lavin vid skidorten Tignes i sydöstra Frankrike. Fem personer saknas fortfarande.

Larmet kom vid 11-tiden på måndagen. Nio skidåkare ska ha dragits med i den 400 meter långa lavinen som inträffade offpist på 2.100 meters höjd, uppger AFP. En dryg timme senare påträffades fyra personer döda, skriver Franceinfo. Enligt UD:s presstjänst följer svenska ambassaden i Paris händelsen men har inga uppgifter om att några svenskar skulle vara drabbade.

Inledningsvis meddelade räddningstjänsten att två personer hade kunnat räddas ur snömassorna, men de ska senare ha avlidit, rapporterar TT.

Utlöstes av en grupp skidåkare

Räddningsmanskapet letar nu efter de övriga, men uppger att de inte har något hopp om att finna dem vid liv, skriver Le Dauphine. Arbetet försvåras av att lavinen inträffat i ett område där det inte går att forsla bort snön.

Olyckan inträffade på omkring 2 100 meters höjd och tros ha utlösts av en grupp skidåkare på högre höjd.

Just nu är det skollov i Frankrike och fler personer än vanligt på skidorterna. Sedan början av skidsäsongen har det skett 13 lavinolyckor med totalt tre dödsfall i Alperna, uppger Le Dauphine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.