Cirka 2.000 svenska resenärer påverkas av Lufthansas pilotstrejk. Foto: TT

Tysk pilotstrejk döms som olaglig

Publicerad

Lufthansas flygningar mellan Frankfurt och flygplatserna i Göteborg och Stockholm är inställda som en följd av pilotstrejken. Till och från München kommer endast några få avgångar att bli av.

– Till och från Arlanda avgår endast 2 av 18 flygningar. På Landvetter har man normalt 14 flygningar till och från flygplatsen, men i dag blir endast tre av, säger Ulf Wallin, pressansvarig vid Swedavia.

Strejken beräknas vara över innan torsdagen, men berör under onsdagen cirka 2.000 svenska resenärer.

– Vi har satt in lite större plan i dag och tar med dem som får plats, säger Henrik Edström, pressansvarig på SAS som ingår i samma flygbolagsallians.

På onsdagseftermiddagen vann Lufthansa en tillfällig juridisk seger då en domstol i Frankfurt beordrade piloterna att avbryta strejken. Flygbolaget meddelade samtidigt att 1.000 planerade flygningar var inställda och att omkring 140.000 passagerare drabbas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.