Humboldtpingviner på Dortmunds zoo. Foto: TT.

Tysk polis utreder misstänkta pingvinbrott

Publicerad

Dortmund Zoo har drabbats av en rad incidenter där djur dött eller försvunnit och när nu en pingvin hittats död har polisen startat en utredning.

På måndagsmorgonen hittades en Humboltpingvin död i flamingoinhägnanden på Dortmund Zoo och ytterligare två pingviner var försvunna.

– Förlusten har krossat våra hjärtan, säger djurparkschefen Frank Brandstaetter.

Tre försvunna dvärgsilkeschimpanser

Polisen utreder nu om pingvinerna har rymt självmant eller om någon stulit dem. Man undersöker även om det finns någon koppling till en rad incidenter som drabbat den tyska djurparken.

I augusti försvann tre dvärgsilkeschimpanser och två svansagutier, en slags mindre gnagare. Och i november hittades ett sjölejon med krossad skalle död i sin inhägnad, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Fler vakthundar

Det återstår alltså att se om det är slumpmässiga händelser eller om det ligger brott bakom de försvunna och döda djuren.

Djurparkens ledning har bestämt sig för att öka säkerheten och enligt Brandstaetter innebär det fler vakter och även fler vakthundar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.