Foto: London Fire Brigade

Tusentals evakueras efter el-brand i London

Uppdaterad
Publicerad

Det härjar en brand i närheten av universitetet i London. Enligt räddningstjänsten har man evakuerat 2.000 personer från byggnaderna nära kabelbranden på Kings way i centrala London. Inga personer ska ha skadats.

Allmänheten uppmanas av Camden-polisen att välja andra vägar. Det är kraftig rökutveckling på platsen, enligt bilder som Londons brandkår t twittrat ut.

Enligt brandkåren har inga personer skadats.

Universitet evakuerat

London school of economics uppger att de evakuerat och stängt sin skola tills vidare. Orsaken är en kabelbrand i marken, enligt brandkåren. Här är en video från en förbipasserade som fångade rökutvecklingen på Kings way. Sex brandbilar och ett 70-tal brandmän arbetar i området.

Larm om rök ur gatbrunn

BBC News rapporterar att brandkåren ryckte ut efter att det kommit rök ur en gatbrunn. Vittnen uppger att det luktar bränt gummi i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.