Foto: TT

Uppgifter: Christie och Fiorina hoppar av presidentvalet

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens miss i New Hampshires primärval sa Chris Christie att han behövde åka hem och fundera på fortsättningen.

Nu säger källor nära New Jersey-guvernören till sajten Politico att han bestämt sig för att hoppa av. Även Carly Fiorina har under onsdagen tagit samma beslut.

Det var en minst sagt besviken Chris Christie som framträdde framför sina supportrar i natt. Både han och anhängarna trodde på ett bättre resultat. Framförallt fick de upp hoppet efter Christies insats i debatten i lördags där han så omtalat manglade Marco Rubio sönder och samman.

Det fick Marco Rubio på fall men hjälpte inte Chris Christie något speciellt. Inför primärvalen i New Hampshire var det framförallt viktigt för honom att positionera sig mot de andra mer moderata republikanerna som Jeb Bush, John Kasich och Marco Rubio.

USA-val 2016

Hoppar inte på presidenttåget

Han lyckades inte slå någon av dem och meddelade senare avmätt att han nu var tvungen att åka hem till New Jersey för att ”ta ett djupt andetag” och sedan ta ett beslut under onsdagen.

Det beslutet ska han nu ha tagit enligt uppgifterna til väl ansedda Politico även om Christies stab inte bekräftar något utan säger att inget beslut har tagits.

Under tisdagen rapporterade Fox News att Christie kommer att ge upp sina försök att bli presidentkandidat.

Även Fiorina tackar för sig

Senare under onsdagen meddelade den republikanska kandidaten Carly Fiorina, före detta vd för IT-företaget Hewlett Packard, att även hon avslutar sin kampanj mot Vita huset. Beskedet gav hon själv i en Facebook-uppdatering.

Primärvalståget tuffar nu vidare till South Carolina för republikanernas del, men utan Christie och Fiorina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet