Saïd och Chérif Kouachi, samt Amedy Coulibaly sköts alla ihjäl under dagens polisinsats. Foto: TT

Uppgifter: Terroristerna köpte vapen i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

En illegal vapenhandlare ska ha erkänt för polisen i Charleroi i södra Belgien att han nyligen haft kontakt med Amedy Coulibaly, en av de tre gärningsmännen bakom förra veckans terror i Paris, rapporterar nyhetsbyrån Belga.

Enligt poliskällor ska vapenhandlaren själv ha vänt sig till polisen i tisdags för att berätta att Coulibaly för ett par månader sedan ville köpa en bil av honom. I en husrannsakan hos mannen ska polisen bland annat ha hittat uppgifter om att Coulibaly velat köpa vapen och ammunition, bland annat den typ av Tokarev-pistol som han sedan bar vid attacken mot den judiska affären i Paris.

Den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws återger dessutom uppgifter om att de vapen som bröderna Kouachi använde i attentatet mot Charlie Hebdo ska ha köpts i Bryssel av Coulibaly för 5 000 euro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet