Foto: Scanpix

USA-förbud mot gayscouter

Uppdaterad
Publicerad

USA:s pojkscouter väljer att behålla förbudet mot homosexuella medlemmar och ledare. Beslutet fattades efter att man inom organisationen under två års tid har genomfört en hemlig utredning.

Förbudet innebär att homosexuella medlemmar inte tillåts medverka i organisationens aktiviteter, enligt BBC News.

Önskemål från föräldrar

Representanter för USAS:s pojkscouter hävdar att man fattat beslutet på grund av de starka önskemål som uttryckts av föräldrar till medlemmar i organisationen, enligt Bob Mazzuca, generalsekreterare för USA:s pojkscouter.

-Den stora majoriteten av föräldrarna till våra unga medlemmar värdesätter sin rätt att på egen hand ta upp frågor som rör homosexualitet inom familjens gränser, med andliga rådgivare och vid rätt tidpunkt och sammanhang.

Utesluter homosexuella

År 2000 vann USA:s pojkscouter ett mål i Högsta domstolen, enligt vilket man tilläts utesluta  homosexuella medlemmar, som betett sig på ett sätt som ”stred mot organisationens värderingar.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.