• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

USA:s utrikesminister John Kerry och Kenyas president Uhuru Kenyatta diskuterade bland annat Sydsudan vid ett möte i Nairobi. Foto: TT

USA lovar miljardbelopp till Sydsudan

Uppdaterad
Publicerad

USA:s utrikesminister John Kerry lovar motsvarande nära 1,2 miljarder kronor i extra humanitär hjälp till det konflikthärjade Sydsudan.

Vid ett möte med det unga landets ledare i Nairobi i Kenya underströk Kerry att Sydsudans ledare måste göra allt de kan för att leva upp till fredsavtalet som undertecknades i fjol.

Kerry sade också att planerna på en FN-styrka i Sydsudan måste fortgå.

En diskussion om en sådan, 4.000 soldater stark, fredsstyrka stod högt på agendan vid det regionala toppmötet, där även utrikesministrar från värdlandet Kenya, Somalia, Sudan och Uganda deltog.

Tiotusentals dödade i kriget

Före mötet hade Kerry en enskild träff med Kenyas president Uhuru Kenyatta.

Trots fjolårets fredsavtal har striderna fortsatt i Sydsudan. Tiotusentals människor har dödats sedan inbördeskriget blossade upp i december 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.