USA:s första dam tar känslosamt avsked

Uppdaterad
Publicerad

USA:s första dam Michelle Obama uppmanade i ett känslosamt avskedstal unga amerikaner att inte frukta för framtiden utan att kämpa för den. Hon sade att ha varit första dam är den största äran i hennes liv.

– Alla unga människor i det här rummet och de som tittar ska veta att det här landet tillhör er, till alla er, sade hon vid en ceremoni för Årets skolledare i Östra rummet i Vita huset

Efter åtta år lämnar Michelle Obama och hennes familj Vita huset den 20 januari, då Donald Trump svärs in som president.

Som första dam har hon spelat en framträdande roll genom att uppmuntra hälsosam mathållning och utbildning för flickor samt stödja militärers familjer. Men det var som förebild för minoriteter som hon vann störst inflytande.

– Om du och din familj är invandrare, ska du veta att du är en del av en stolt amerikansk tradition, sade hon till publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.