USA-valet: Nya misstankar om samordning med Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Turerna fortsätter kring den misstänkta ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet. Enligt CNN har polismyndigheten FBI uppgifter som tyder på samordning och läckor.

USA:s federala polismyndighet FBI har information som tyder på att medhjälpare till USA:s president Donald Trump kan ha samordnat informationsläckor med Ryssland i syfte att undergräva Hillary Clintons kampanj, enligt källor till CNN.

Analys: Rysk inblandning kan bli Trumps Watergate

Uppgifterna ska delvis vara samma som FBI-chefen James Comey hänvisade till tidigare i veckan, när han bekräftade för kongressen att myndigheten utreder Trumpkampanjens kopplingar till Ryssland, enligt en källa.

Trump och Ryssland

FBI analyserar nu informationen, som bland annat består av underrättelseuppgifter, inspelade telefonsamtal, företagna resor och personliga möten mellan vissa personer.

Inga bevis

Varken Vita huset eller FBI har kommenterat de senaste uppgifterna för CNN, men tidigare i veckan kommenterade presidentens talesman Sean Spicer informationen från Comey med ”att utreda något är absolut inte samma sak som att ha bevis”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Ryssland

Mer i ämnet