Våldsamma protester i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Arga demonstranter drabbade samman med polis i Mexico City på torsdagen, i protest mot regeringens oförmåga att hantera skandalen med de 43 försvunna studenterna i Iguala.

Dagen skulle egentligen ha ägnats för att fira revolutionen 1910, men väntas i stället samla de största demonstrationerna hittills mot president Enrique Peña Nieto.

Kravallpolis har drabbat samman med demonstranter utanför presidentens palats i huvudstaden, rapporterar AFP.

Tiotusentals människor har deltagit i demonstrationerna, som leddes av anhöriga till de 43 försvunna studenterna.

– Det har gått nästan två månader utan att vi fått veta var de är. Vi vet ingenting och vi är desperata, säger Francisco Lagro, pappa till 19-åriga Magdaleno, till BBC

Gängmisshandel

Lärarstudenterna fördes bort av polis i slutet av september och överlämnades till det kriminella gänget Guerreros Unidos. Tre gängmedlemmar uppges ha erkänt att de mördat studenterna och eldat upp kvarlevorna, men många mexikaner misstror myndigheternas uppgifter.

Fallet har blivit en symbol för våld, korruption och rättsröta i Mexiko, och har växt till en allvarlig kris för Enrique Peña Nieto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.