Bilen dundrade fram i över 90 kilometer i timmen. Foto: TT

Vansinnesfärd på biltak när tjuven stoppas – av ägaren endast iklädd kalsonger

Publicerad

En man i Randesund i södra Norge har imponerat på polisen, efter att han stoppade en biltjuv i bara underkläderna, trots att temperaturen mätte minus 17 grader. – Inte ens Bruce Willis hade klarat av det, säger den regionala polischefen Jan Nesland.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som den 25-årige mannen vaknade av att han hörde sin VW Passats motor gå igång utanför. Bilägaren rusade ut i midvinterkylan i bara kalsonger, såg biltjuven i full gång, och grabbade tag i bilens dörr. Då tjuven började gasa klamrade mannen upp på biltaket – och hängde med ut på motorvägen.

Inget hindrade halvnakne mannen

Inte ens topphastigheter på över 90 kilometer i timmen hindrade den halvnakne mannen från att slå sönder bilens bakruta och gripa tag om tjuven. Kort därpå slog bilen i ett broräcke, och färden var över.

– Inte ens Bruce Willis hade klarat av situationen, sade polischef Jan Nesland på Randesunds polis, enligt BBC.

Biltjuven var känd av polisen sedan tidigare. Den ovanligt bestämde bilägaren klarade sig undan den minst sagt farofyllda färden med ett par små sår, och en helt vanlig förkylning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.